4 kıtadan, Türkiye dışından, 40'ı aşkın yabancı öğrenci,
Uluslararası geçerliliği olan 3 metodun tamamında profesyonel dans ve eğitim tecrübesi,
İngilizce, Rusça ve Türkçe'yi akıcı konuşan bir kadro ve "balenin dili" Fransızca...
Konservatuara Hazırlıkta
Gerçek Uzman Rus Vaganova Kadrosu
Konservatuar giriş sınavlarında,
Uluslararası yarışmalarda,
Profesyonel bale odisyonlarında,
Bale / dans grup seçmelerinde aranan bale ve dans metodudur. Üst seviyede dansçı yetiştirmeye yöneliktir.
Ebru Bale Okulu'ndaRus Devlet Konservatuarları'ndan mezun 2 öğretmen bulunmaktadır.
Türk Devlet Konservatuarları daVaganova'yı tatbik etmektedir vebu konservatuarlardan mezun4 öğretmeni de Ebru Bale Kursubünyesinde istihdam etmektedir.
Bale, Piyano ve Modern Dans Okulumuz Yetkinliğini Artırıyor
Bale okulumuz resmi öğretmenlik yetkisine sahip ilk mezunlarını 2007 yılı içinde verdi,
Master programını 2008 yılı içinde başladı,
Piyano dersleri ve bitirme belgesinin resmi konservatuar denkliği MEB tarafından 2009'da onaylandı,
Piyano eğitiminde London College of Music tarafından 2009'da yetkili sınav merkezi olarak seçildi,
Çocuk koromuz 2010'da kuruldu; "Yıldızlar" Çocuk Korosu.
Jimnastik eğitimini bale kursu ve dans okulu programlarına eklemledik. Üzerine de bir tutam Vaganova metodu ve sonuç:
Mezunlarımızın tamamı konservatuarlara (üniversite) girdi. Siz de bize katılın ve bu başarıya ortak olun.
Jimnastik eğitmenlerimizin tamamı dalında üniversite eğitimi almış (uzman) ve bunun yanında uluslararası müsabakalarda derece almış öğretmenlerden oluşmaktadır.
Bale kursu kurucumuz Rus Devlet Konservatuarı mezunudur. Bu okulu 95 bitirme notu ile ve birincilikle tamamlamıştır.Mimar Sinan Üniversitesi Bale Lisans Bölümü'ne 2. sınıftan kabul edilip, normalde 4 yıllık olan bu programı 3 yılda bitiren tek balerindir.19 yaşında Türkiye adına katıldığı Uluslararası Sanlam Dance Competition'da Dünya 5. liği almıştır.
2008 yılı içinde Royal Academy of Dance'in her sene tüm Dünya'dan davet ettiği en seçkin 15 profesyonel dansçı arasına girmiş ve odisyonlar sonucunda Türkiye'den Professional Dancers Teaching Diploma programına kabul edilen "tek" bale öğretmeni olmuştur.PDTD diplomasını 2008 birincisi ve "Distinction" derecesi ile almıştır. Son 60 yılda bu dereceyi Distinction'la alan tüm Dünya'dan 20 öğretmen arasına girmiştir.
AKM'de profesyonel bale sanatçılığı yaptığı dönemde 1996'da Ray Barra (Berlin Opera Bale Sanat Yönetmeni), 1997 ve 1998'de Derek Dean (İngiliz Ulusal Balesi Sanat Yönetmeni), 1999'da Yuri Vamos (Alman Oper am Rhein Sanat Yönetmeni), 2000 ve 2001 yıllarında Yuri Grigorovich (Bolshoi Balesi Sanat Yönetmeni - "Yaşayan en büyük koreograf") ile çalışmıştır.1999'da Paris Opera Bale'si sanatçıları ile aynı sahneyi paylaşmıştır.
Vaganova (Rus Bale Sistemi), RAD ve Checcetti sistemlerine profesyonel düzeyde hakimdir. İngilizce, Rusça ve Türkçe'yi akıcı şekilde konuşmaktadır. Piyano çalmaktadır. İki çocuk annesidir.Genç yaşlarda başladığı klasik bale öğretmenliğini 19 yıldır kesintisiz olarak sürdürmektedir.
Bale eğitimi, piyano dersleri ve genelde sanat eğitimi ancak doğru yönde atılmış adımlar ile hedefine ulaşabilir. Yanlış başlangıçlar daha sonra en zor düzelecek hatalara kapı açar. Yanlış başlayacağınıza hiç başlamamak her zaman daha iyidir.En doğru başlangıçlar bu konuda "uzman" olanlar ile mümkündür. Uzmanlık lafla değil tecrübe ve resmi belge ile ortaya konulur, yazılı kanıtları vardır.Bale kursunda ve piyano dersinde en önemli bileşen öğretmen kadrosudur. Bu kadronun ehil olduğunu mutlaka kontrol ediniz. Diplomalarını mutlaka görünüz. Yabancı diplomaların MEB onaylı denkliklerini mutlaka isteyiniz. Aksi takdirde gözümüzün bebeği evlatlarımızı yanlış insanların eline teslim etmiş oluruz.
Bale en önce görsel bir sanattır. Zaman içinde gelişmiş ve olgunlaşmış bir disipline sahiptir. Öğretisi klasik bir tekniğe kavuşmuş ve klasik sanatlar arasındaki yerini almıştır. Akademik bir yapıya kavuşması bu disiplinin evrensel kabuller ve kurallara kavuşmasını takip eder. Yüzyıllardır gelişme gösterdiği gibi ilerlemesini günümüzde de sürdürmektedir. Bale resitalleri son derece gösterişli ve ortaya konulması ciddi ekonomik güç gerektiren bir iştir. Ortaya çıkması uzun süreler alır. Bunun evvelinde de sanatçıların yetişmesi de yıllar alan bir süreçtir. Bale sanatı aracılığı ile bir öykü son derece dramatik bir anlatımla ve sözsüz olarak sunulabilir. Hiç bir özel konu olmasa da bu dans müziğin hissettirdiklerini seyircisine başarı ile verebilir.
Bale, Rönesans dönemi saray temaşası ile hayat bulmuştur. İtalyan aristokratların ilgisi Fransa'da da yankı bulmuş ve Ballet de Cour (dans) (Court Ballet) dan gelişmiştir. İnişli çıkışlı dönemler sonunda 1661'de Fransa Kralı 16. Louis Kraliyet Dans Akademisi ni kurdu ve bu dansı teknik olarak mükemmelleştirmeye yöneldi. Bale tekniği 1800 lerde sistemleştirilmeye başlandı ve bugün de geçerli olan pek çok teknik dans disiplinine girmiş oldu. Bu yüzyılın ortalarından itibaren Rusya bayrağı eline almaya başladı ve diğer yerlerde balenin kalitesi azalırken burada yukarı çekilmeye devam etti. Bale sanatçısı yetiştirmede öncülüğü ele alan Rusya, tüm dünyayı dolaşan yıldızları ile tekrar standartların yükselmesine öncülük etti. Koreograf, sanatçı ve sahne tasarımcıları arasında işbirliği arttı. 1900 lü yıllarda batı tekrar bu sanata gerekli önemi vermeye başladı ve pek çok ülkede akademik olarak eğitimlere başlandı. Bale Rusya sayesinde bugünkü yerine kavuşmuştur. Çok önemli koreograflarının ve bestecilerinin bunda önemli katkıları vardır. Yetişmiş ender dansçıları ise verilen önemin göstergesidir.
Bale eğitimi Türkiye'ye pek çok diğer sanattan sonra, 19. yy'ın ortalarında gelebildi. Ankara'da ilk konservatuar açıldığı zaman dahi bu eğitimi içermemekteydi. Yabancıların İstanbulda kurs açmaları genel anlamda bir ileri adım olmadı. 1948'de ise ilk akademi hayata geçti. Bale Akademisi süreç içinde Ankara Devlet Konservatuarı'nın içinde bir bölüm oldu. Daha sonra İstanbul ve İzmir de akademik anlamda rol almaya başladı. Türkiye kendine has, yerel çizgileri taşıyan eserler ortaya koymaya başladı ve günümüzdeki seviyeye gelindi. Modern bale ve modern dans klasik öğretiden çok sonra akademik olarak ülkemizde yer bulabildi. bugün için modern dans konusunda da Türkiye birikim sahibi olmaya başlamıştır. Bu eğitimleri de veren okullar ve bölümler ortaya çıkarılmıştır. Devlet Opera ve Balesi artık uluslararası standartlarda kabul edilmiş bir yapıdır. Son derece kaliteli gösterimlere imza atmıştır. Modern Dans Topluluğu da kısa tarihine karşın önemli işler yapmıştır. Aspendos Opera ve Bale Festivali organize edilen en önemli uluslararası festivallerimizden biridir.
Önemli Konular Ve Değerli Kaynaklar: Linklerden Seçtiklerimiz
Bale Kursu, Bale Okulu, İstanbul'daki Bale Kursları ve Bale Okulları Arasından Seçim Yaparken En İyi Eğitimi Almanıza Yardım Edebilecek Önemli Noktalar ve Ebru Bale Kursu Kurucusu Şehnaz Ebru Sayın'ın Royal Academy of Dance Professional Dancers Teaching Diploma'yı Türkiye'nin İlk Bale Öğretmeni Olarak Alması, Konunun Basındaki Yansımaları.